#H30ArtistiekeWerkplek

VISIE H30

visie H30 - 6 vertrekpunten

Visie H30 - 6 vertrekpunten

H30 ontwikkelde deze visie door jaren te experimenteren in de stad en de impact daarvan te analyseren bij de doelgroep zelf. Wat volgde was een waterval aan kostbare informatie en de bevestiging van jongeren dat 6 concrete vertrekpunten de basis moeten vormen van de werking, nu en in de toekomst. H30 kon het niet beter verwoorden dan door het doelpubliek zelf. Bedankt!

 

1. De Locatie

Het gebouw is het uithangbord van H30, het toont de artistieke dynamiek van jongeren in het centrum van Mechelen. Wie er binnen komt, krijgt inspiratie en energie om zelf creatief aan de slag te gaan. Het is een plek waar jongeren hun tweede thuis vinden, elkaar ontmoeten en verrassen, in de gang, op de koer, in een atelier, tijdens een event, ... een H30-werking zonder dit huis zou H30 niet zijn.

“H30 is het geweldigste huis van België vrees ik” (Inneke, 25j)

 

2. Jong Divers Geweld

In De Mix

Van zodra jongeren H30 binnenstappen, krijgen ze een diversiteit aan cultuurbeleving voorgeschoteld. Voor jongeren is deze diversiteit onder elkaar een uitdaging voor hun persoonlijke ontwikkeling.

De medewerkers van H30 zijn een belangrijke bindende factor. Het H30-team moedigt jongeren aan om elkaar te leren kennen, om over hun eigen muur te kijken en inspiratie te putten uit wat ‘anders’ is, en activeert hen om samen projecten uit te werken, … Samen creëren we gemeenschappelijke belevingen die het netwerk tussen jongeren en de stad versterkt.

“H30 is een heerlijk lappendeken van verschillende mensen, van overal, van gedachten en ideeën. Mensen die nooit met elkaar in contact zouden komen toch in contact brengen met elkaar.” (Simon, 21j)

 

3. Laagdrempelig huis

met Participatie

 

H30 wil een open huis zijn waar jongeren, vrijwilligers en publiek zich thuis voelen. Iedereen kan bij H30 bijna alles gratis beleven. Maar nog belangrijker is het altijd-welkom-gevoel: H30 gelooft in jongeren, in hun ideeën en talenten, zonder dat ze zich eerst moeten bewijzen. H30 werkt op maat van de leefwereld van jongeren, op maat van hun krachten en op maat van wat jongeren vragen.

“H30 is een plek om je dromen te kunnen waarmaken en angsten te overwinnen.” (Youssef a.k.a. Zigsag, 24j)

H30 werkt volgens een organische ruilmunt. Jongeren krijgen begeleiding, netwerk, ondersteuning, materiaal, podium, … en geven iets terug in vrijwillig engagement. Dat ruilprincipe werkt op vertrouwen. Jongeren weten dat H30 enkel kan bestaan door de vrijwillige inzet van zichzelf. Het is ook cruciaal dat jongeren een actieve rol opnemen. Dat kan gaan van mee brainstormen rond een bestaand project tot zelf opstarten en leiden van projecten.

“H30 is een solidair voor-wat-hoort-wat-special.” (Niels, 27j)

 

4. Dromen Experimenteren

en Impact hebben 

H30 geeft jongeren het vertrouwen en de vrijheid om te zoeken, te ontdekken, te testen, te missen en bij te schaven. Proberen en mogen mislukken is de sleutel voor hun optimale ontwikkeling.

“Als H30 niet had bestaan dan was ik nu waarschijnlijk olieverfschilderijen aan het maken op doek en was ik geen stadsartiest.” (Gijs Vanhee, 33j )

In H30 krijgen jongeren de kracht en goesting om impact te hebben op hun eigen toekomst en vinden ze een sterke plek in de stad.

 

5. Groeien en dan

Artistieke Ontploffing

 

In H30 bouwen jongeren aan hun talent om er vervolgens mee naar buiten te treden als ze daar klaar voor zijn. H30 organiseert daarom samen met jongeren, het Cultuurcentrum en andere partners culturele belevingsmomenten voor publiek. Dit zijn knallers in verschillende vormen en maten, waar jongeren hun verhaal vertellen en publiek overrompelen, verrassen en zelfs laten beven.

Hierdoor worden jongeren van H30 ook ambassadeurs van cultuur. Ze geven vaak een vernieuwde kijk op wat cultuur voor de jonge generatie is.

H30 laat zich voeden door wat jongeren zoeken op cultureel vlak. Met deze informatie gaat H30 aan de slag. Samen met de programmatoren van het Cultuurcentrum verbreedt en vernieuwt H30 de cultuurprogrammatie. Want de cultuurparticipatie van diverse jongeren kan enkel stijgen door het aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de bredere interesses die er bestaan in de stad.

 

6. SAMENWERKING IN DE STAD

IS DE BRANDSTOF

 

Onze partners in crime zijn op de eerste plaats jonge Mechelaars. Jonge initiatiefnemers worden als partner aan boord gehaald om projecten mee op te starten, jongeren met al wat meer artistieke ervaring worden ingeschakeld als (junior)coach om generatiegenoten mee te laten groeien, enzovoort.

Daarnaast start H30 trajecten op met partners binnen de sectoren cultuur, jeugd, onderwijs en welzijn. H30 wil met hen co-creëren, want samen zijn we slimmer en sterker om zoveel mogelijk diverse jongeren te laten participeren aan cultuur en een brede waaier aan talent te ondersteunen.

 

Blijf op de hoogte

2017 ® created by www.wye.be 

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon