#H30ArtistiekeWerkplek

RESET

Heb jij podiumambities?
Reset zoekt 8 jongeren die met hun talent een voorstelling willen maken.

Reset

Maak je eigen theatershow en treed op in het Cultuurcentrum Mechelen. Ga met een professionele ploeg aan de slag en krijg coaching om je talent te ontwikkelen.

.RESET 2018.​
 

 

RESET stelt zijn nieuwste productie voor: ‘PRIKKELDRAAD’. Een voorstelling voor en door jongeren.

 

 

Welke grenzen komen we tegen in ons leven? Welke grenzen worden obstakels?

Welke grenzen verdienen respect? En welke grenzen doorbreek je om jezelf verder te ontwikkelen?

Regisseur Mike Van Alfen en inhoudelijke coach Nadia Benabdessamad gingen met 9 jongeren aan de slag rond het thema grenzen. Na een intens traject van 4 maanden is de groep klaar om hun voorstelling te tonen aan publiek. Hun eigen teksten, persoonlijke verhalen en talenten gooien ze in de strijd. Hieruit ontstond een voorstelling waarbij ze de kijker mee nemen in hun leefwereld. Dans, zang, slam, theater, poëzie, .. alles komt aanbod. RESET is een must voor elke jongere!

 

​“We vertellen allemaal heel andere verhalen, maar het zijn wel stuk voor stuk verhalen met een boodschap. Het idee dat anderen daar iets van kunnen leren, vind ik wel tof. Door een verhaal te vertellen, kan je dus mensen helpen. Daarom kozen we ook de titel PRIKKELDRAAD.” – Khadija Soussi​

 

“Jongeren hebben al veel en soms verrassende meningen en verhalen te vertellen over wat ze zien, voelen, denken en meemaken. Daarom vertrekken de jongeren van wat zij willen vertellen, in plaats van wat ze denken te moeten vertellen. De voorstelling geeft dus een kijk op het wereldbeeld en het gevoelsleven van jonge mensen.” – Mike Van Alfen

 

 

Uitgevoerd door & gemaakt met: Rania El Madani (16), Jitse Cammaer (16), Marie Bertoe Dewachter (16), Anna Filipyan (16), Adnan Konjevic (19), Lindsy Sanneh (17), Khadija Soussi (21), Marie Steegmans (17) en Merel Vander Elst (14).

Regie: Mike van Alfen

Inhoudelijke coach: Nadia Benabdessamad

Masterclasses: Georgina Teunissen- beweging, Evita Nossent – stem, Samira Saleh - slam

Lichtontwerp: Jasper Vanhalle & Sijmen Van Vaerenbergh

Decoruitvoering: Bruno Verlaet

Reset is een sociaal artistiek project van H30 Artistieke werkplek Mechelen en J@M vzw ism Arsenaal/lazarus, Conservatorium en Cultuurcentrum Mechelen

meer info www.h30.be | h30@mechelen.be

 

13 april 2018 20u00

14 april 2018 15u00 & 20u00

8€ Cultuurcentrum Mechelen

Tickets: www.cultuurcentrummechelen.be

Wat is Reset?

Reset is een sociaal-artistiek participatietraject dat talentontwikkeling wil bevorderen bij Mechelse jongeren. 

RESET zoekt gemotiveerde jongeren die samen met een professioneel team een eigen voorstelling willen maken. Doorheen het traject worden de jongeren uitgedaagd, getest en gecoacht binnen hun eigen talent. Alles kan en mag! Zowel hip hop, als dans, als theater, als DJ, ... alles wat op een podium getoond kan worden is welkom.

Wie mag er meedoen? 

Mechelse jongeren tussen de 15 en 30 jaar. Ervaring is NIET vereist, goesting en engagement wel.

Hoe kan ik me inschrijven?

 

  1. Inschrijven voor 20 oktober.

  2. Kick Off = 25 oktober. Schrijf je in via het inschrijvings-formulier en krijg het uur en de info door.

  3. Voortraject van workshops op 2, 3, 4, 11, 18 en 25 november @ H30.

  4. Selectie van de 8 jongeren...

  5. In januari starten we met het maken van de voorstelling.

 

De voorstelling vindt plaats in het cultuurcentrum Mechelen op 13 & 14 april 2018.

Meer info over RESET:
RESET is een artistiek participatieproject van J@M vzw en H30 die de handen in elkaar slaan om jongeren kennis te laten maken met hun eigen talent.
RESET bestaat uit 2 pijlers. Pijler 1 communiceren we intern en is alleen bedoeld voor welzijnsorganisaties. Pijler 2 wordt opgesteld voor een breder publiek.
 
PIJLER 1:
PRIKKELT! Elke woensdagnamiddag krijgen jongeren de kans om gratis deel te nemen aan een artistieke workshop in H30. Elke jaar worden de disciplines gekozen op maat van de jongeren. Vanaf september worden de jongeren via hun organisatie toe geleid naar H30  waar een bootcamp plaats vind. Vervolgens kiezen de jongeren zelf of ze of ze willen deelnemen aan het traject. Eens ze willen mee doen starten we vanaf januari met de repetities waarbij we toe werken naar een groot toonmoment.
PIJLER 2:
PRODUCT! Willen de jongeren graag meer? Dan kunnen ze het jaar hierop in de PRODUCT-groep instappen. Hier worden de jongeren intensief getraind door een professionele coach, waarbij ze toewerken naar een volwaardige voorstelling dat plaatsvindt in het Cultuurcentrum Mechelen. 

Reset Product 2017

Push the button Pijler 2 - voorstelling 

Reset Prikkelt! 2017 Pijler 1 - toonmoment 

Blijf op de hoogte

2017 ® created by www.wye.be 

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon